Am citit o data o povestioara , nu mai retin numele carti nici autorul, oricum nu conteaza :) poate ca am mai redat-o dar nici asta nu conteaza pentru ca invatatura ei este buna si noi oamenii uitam usor. Ilustreaza asa de bine egoismul nostru atroce.  
O persoana de gen feminin a visat ca a  murit si a ajuns in fata Celui caruia trebuia sa de-a socoteala pentru viata traita pe pamant. Au fost deschise cartile si dupa ce a parcurs toata viata ei, nu s-a gasit nimic bun care sa o ajute sa intre in rai. Ingerul care era acolo de straja a intrebat-o: "Femeie, nu ai facut nici un bine in toata viata ta? Ia aminteste-ti ca poate gasesti totusi ceva... " Femeia disperata si plangand a tot scotocit in amintiri dar nu a gasit nimic si pentru ca timpul ei trecu, doi ingeri au venit sa o ia sa o duca la locul meritat. Ca prin minune si-a amintit ceva. "Stati , striga ea, mi-am amintit ca odata , la tinerete, am dat unui sarman o coaja de ceapa... Da da, imi amintesc acuma bine!" Ingerul cauta in carte si undeva intr-un colt mic de tot gasi acea binefacere si ii spuse asa: "Se va cobora la tine doi ingeri cu o coaja de ceapa de care tu va trebui sa te ti si ei te vor duce in rai daca acea coaja nu se va rupe.." In clipa urmatoare se intampla asa cum spuse ingerul si femeia tinundu-se de acea coaja simti cum se ridica. Dar cei care asteptau acolo sa fie condusi in iad ca si ea, au inceput sa se prinda de hainele ei, de picioare, de ce reuseau sa se aghete sa fie si ei luati odata cu ea. Atunci femeia disperata pentru ca stia ca acea coaja subtire nu va tine, a inceput sa se scuture de poavara ce prevestea caderea ei. Tot fataindu-se coaja s-a rupt iar ea a cazut direct in iad. 
"Ce ai facut femeie? o intreba un inger intristat. Daca ai fi acceptat cu dragoste si nu ai fi fost in continuare egoista atunci coaja ar fi tinut, nu pentru ca a fost fapta ta asa de mareata ci pentru ca Dumnezeu ar fi acceptat schimbarea ta in ultimul moment... acum tu vei ramane in iad o vesnicie." 
aVLy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu