Voi sunteti lumina lumii

Matei 5:14

M-am tot intrebat de ce oamenii nu primesc Cuvantul lui Dumnezeu, de ce in zilele noastre oamenii refuza sa ne asculte si chiar fug de noi. M-am uitat un pic in urma, atunci cand nu exista zi sa treaca sa nu spun cuiva despre Dumnezeu. Aproape  de fiecare data eram abordata de intrebari care imi deschideau drum spre Cuvant. De ce ma abordau acesti oameni?

Trairea noastra trebuie sa starneasca curiozitate, oamneii sunt curiosi si vor sa stie de ce facem sau spunem asa. Daca vom trai cu Dumnezeu vom face ceea ce El face si  vom spune ceea ce vine de la Dumnezeu, ceea ce lumii i se va parea diferit de ce cunosc si stiu ei. Curiozitatea ii va aduce la noi si odata intrebati Duhul Domnului ne va da cuvintele potrivite. Nu vi s-a intamplat ca in urma unei discutii cu cineva sa va mirati de unde v-au iesit acele cuvinte? Ei bine, sa stiti ca Duhul Domnului a fost cel care v-a pus cuvintele in gura.

Este posibil sa stagnam pe cale si desi ni se pare ca traim cu Domnul si suntem ok, viata noastra sa nu arate "noutati" care sa starneasca curiozitatea. O credinta adevarata si un trai sanatos cu Dumnezeu ne face sa crestem sa experimentam mai mult si mai mult din frumusetea lui Dumnezeu care apoi se revarsa in noi iar noi dam pe afara tot ce invatam si vedem la Domnul nostru. Aceste revarsari nu vor putea sta neobservate si vor starni curiozitate, deci oamenii vor intreba , de ce?!
 Daca stam pe loc nu vor mai fi intrebari deoarece tot ce noi aratam , oamneii stiu deja.

Traind frumos in mijlocul lumii dupa standardele lui Dumnezeu putem vorbii lumii despre El cu trupul nostru, cu vorbirea noastra. Petru a fost "descoperit" dupa vorbire ca este ucenicul lui Isus.
Dar daca vorbim ca lumea, traim si ne imbracam ca lumea, cum vor sti ei ca suntem ucenici a lui Isus? Intreb....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu