Ce trebuie sa faci ca sa ai un fiu delicvent

In urma cu cativa ani cineva a scris aceste lucruri iar eu le-am auzit itr-o predica. Mi s-a parut ca sunt adevaratesi vreau sa vi le impartasesc.
Urmariti cei 12 pasi:

  1. Cand este mic da-i tot ce vrea.
  2. Cand face glume proaste razi si tu cu el, incurajeaza-l, pentru ca atunci cand va creste mare va face la fel ca tine.
  3. Nu-l invata nimic despre Dumnezeu sau vesnicie, asteapta pana la 20 de ani ca atunci sa decida el.
  4. Nu-l certa niciodata ca nu cumva sa devina complexat, saracu' si atunci cand va fura prima masina se va crede persecutat de politie cand va fi prins si inchis.
  5. Curata dupa el intotdeuna haine, jucarii, cartii, mizerie, fa totul pentru el, nu-l lasa sa faca nimic si cand va creste mare va crede ca este datoria intregii lumi sa-l serveasca.
  6. Lasa-l sa citeasca ce vrea, carti, reviste fara sa-l opresti. Lasa-l sa se uite laTV la orice filme bune, rele fara sa-i interzici, asta ii va ajuta mintea sa se umple de gunoaie.
  7. Certati-va intre voi cat mai mult si cu altii in prezenta lui asta ca sa nu-si faca probleme cum va ajunge el pe viitor.
  8. Satisface-ti orice dorinta, mancare, bautura si comfort. Orice pofta implinestei-o ca sa nu se simta frustrat.
  9. Da-i bani cati ii trebuie si oridecate ori are nevoie. Nu-l trimite la munca niciodata ca sa nu invate responsabilitatea.
  10. Tine-i partea intotdeuna cand profesorii, vecinii sau chiar politia spun ceva rau despre el ca nu cumva sa se simta vinovat. 
  11. Cand are probleme inventeaza intotdeuna tot felul de scuze ca sa-l scoti cu basma curata.
  12. Daca ai facut asa pregateste-te de-o viata de jale.
Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va imbatrani nu se va abate de la ea. Proverbe 22:6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu