Cornurile cu branza sarata sunt excelente la micul dejun, servite ca gustare sau pentru pachetelul celor mici. Se prepara foarte usor, mult mai usor decat placinta cu branza cu foi de casa. Deci, daca aveti pofta de o placinta cu branza si nu aveti prea mult timp la dispozitie, puteti opta pentru cornurile cu branza sarata :). Sunt pufoase si foarte gustoase si nu prea-ti vine sa te mai opresti din mancat.
Inainte de a pune cornurile la cuptor le puteti presara cu mac, susan sau cu seminte sau le puteti lasa simple, dupa preferinta.
Ingrediente necesare pentru a prepara cornuri cu branza sarata: - 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata (7gr)
- 250ml lapte caldut
- 50gr unt
- 1 galbenus
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
Umplutura : 150gr branza sarata (telemea, preferabil maturata)
Pentru uns: 1 galbenus
Mod de preparare cornuri cu branza sarata: Mai intai am pus laptele si untul intr-o craticioara, pe aragaz, pana s-a topit untul. Am asteptat sa se racoreasca un pic apoi l-am mutat intr-un vas incapator impreuna cu 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar si galbenusul. Am amestecat putin ca sa se omogenizeze.
Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de aproximativ 1 ora ( pana isi dubleaza volumul).
La baza fiecarui triunghi am asezat cam 2 lingurite de branza data pe razatoare. Acum urmeaza impachetarea cornurilor cu branza sarata :). Ca sa nu curga branza din ele, am indoit capetele de la baza triunghiului spre interior apoi am rulat de la baza spre varf, formand astfel cornul. Se repeta operatiunea cu cea de-a doua bucatica de aluat.
Dupa ce am scos cornurile cu branza sarata din cuptor le-am lasat sa se racoreasca un pic, nu prea mult pentru ca nu mai puteam de pofta :).
Sper sa incercati si voi aceasta reteta pentru ca este pur si simplu minunata :).
Spor la gatit si pofta buna!
sursa: http://absolutdelicios.blogspot.ro/