O prajitura aromata si pufoasa.

Prajitura Cu Scortisoara si Nutella



Aceasta este o prajitura delicioasa, cu umplutura de crema de ciocolata, usor de preparat. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei prajituri, in afara gustului uimitor, este faptul ca poate fi mentinuta proaspata chiar si o saptamana.

Ingrediente:

• 175 g unt la temperatura camerei
• 175 g zahăr pudră
• 3 ouă
• 200g faina
• 1 lingurita praf de copt
• 2 lingurite scortisoara macinata
• 4 linguri lapte
• 4 linguri pline Nutella sau propria marcă de ciocolată e
• 50g alune

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C / gaz 4 / 160 ° C. Pregatim o tava rotunda.
2. Punem unt, zahăr, ouă, făină, praf de copt, scortisoara si lapte într-un castron. Batem cu o lingura de lemn timp de 2-3 minute, sau cu un mixer de mână electric timp de 1-2 minute, pana cand devine pufos.
3. Punem trei sferturi din amestecul în tava si nivelam, apoi cu lingura punem Nutella. Acoperiti cu amestecul rămas, folosind o scobitoare sau un bat de frigarui jucati-va un pic in aluat.
4. Se presara cu nuci macinate. Coaceți timp de 1 oră până la o oră si 10 minute, până se rumeneste frumos, se simte ferm la atingere.
Se răcește în tava timp de 10 minute, apoi se poate servi. Daca ambalati aceasta prajitura în folie dubla de plastic se menține în stare proaspătă până la o săptămână.

Reteta o gasiti pe Kissed By Fire